26.03.2015
Wycieczka z okazji Dnia Dziecka ( 23 maj 2015 )

Wycieczka dla najmłodszych do Torunia w dniu 23 maja 2015.

Jak co roku Komisja Międzyzakładowa NSZZ „Solidarność” z okazji Dnia Dziecka organizuje wyjazd dla dzieci członków naszego Związku ( w wieku do lat 15 ) , tym razem do Torunia. Zbieramy się już o godzinie 6:45 przy siedzibie naszego Przedsiębiorstwa czyli przy ulicy Tramwajowej 6.

Wyjazd nastąpi o godzinie 7:00 gdyż już o godzinie 9:00 będzie na nas czekał przewodnik który oprowadzi nas po najciekawszych miejscach toruńskiego Starego Miasta. Spotkanie z nim zakończy się przy Muzeum Piernika gdzie o godzinie 11:00 rozpoczniemy zwiedzanie tego „słodkiego” miejsca. Dla niecierpliwych pragnących dowiedzieć się co nas tam czeka , link do Muzeum Piernika

Po opuszczeniu Muzeum całą grupą przejdziemy do oddalonego o około 500 metrów Planetarium gdzie o godzinie 13:00 odbędzie się projekcja filmu z którego dowiemy się jak narodził się Układ Słoneczny , z jakich składa się planet i w jaki prosty sposób zapamiętać nazwy tych planet.
Po projekcji udamy się autokarem na obiad , który zamówiliśmy na godzinę 14:15. Po posiłku przewidujemy chwilę wolnego czasu na drobne zakupy i następnie wyruszamy na nadbrzeże Wisły i tam o godzinie 16 rozpocznie się 40 minutowy rejs po królowej polskich rzek z pięknym widokiem na toruńską starówkę. Po zacumowaniu statku wrócimy na Stare Miasto gdzie do godziny 18 będzie czas wolny do wykorzystania według własnego uznania. O godzinie 18:00 zbieramy się w umówionym wcześniej miejscu i wracamy do Łodzi co nastąpi około godziny 20-21.

Wycieczka jest nieodpłatna
Dziecko do lat 9 z jednym opiekunem
Zapisy przyjmowane są w siedzibie Związku lub telefonicznie
pod numerem 42 672 12 81 do dnia 16 maja 2015 roku.