21.04.2015
Komunikat o rozmowach płacowych

W dniu wczorajszym tj. 20 kwietnia 2015 roku odbyły się kolejne rozmowy płacowe Zarządu Spółki i Związków Zawodowych działających w naszej firmie.

W odpowiedzi na pismo z 13 kwietnia 2015 w którym wszystkie Związki Zawodowe wnioskowały o podwyżkę w wysokości 1 zł / godzinę na pracownika do stawki osobistego zaszeregowania , Zarząd Spółki poinformował nas , że zapewni w roku 2015 wzrost przeciętnych wynagrodzeń pracowników na poziomie bieżącego wskaźnika inflacji tj. zgodnie z artykułem 36 Zakładowego Układu Zbiorowego Pracy.

Przypominamy że aby wypełnić 36 art. Układu Zbiorowego Pracy na tegoroczne podwyżki zostało 29 złoty brutto na pracownika.
Zarząd Spółki informuje nas dalej że , cytuję „ Wobec powyższego Zarząd Spółki proponuje pozostałe zobowiązania pracodawcy wynikające a art.36 Układu Zbiorowego Pracy wypełnić poprzez podwyższenie stawek wynagrodzenia zasadniczego , natomiast zobowiązania wynikające z § 3 Porozumienia z dnia 4 września 2012 zostaną zrealizowane w postaci funduszu nagród zależnego od możliwości finansowych Spółki” , koniec cytatu.

Kolejne spotkanie w poniedziałek 27 kwietnia 2015 , miejmy nadzieję że bardziej owocne.

pk