27.08.2015
Rocznicowe uroczystości

Jak co roku , 26 sierpnia spotkaliśmy się przed pamiątkową tablicą przy byłej zajezdni MPK na ul Kraszewskiego aby uczcić kolejną już 35 rocznicę strajku łódzkiego MPK.

Zgromadzonych powitał Adam Popiołek przewodniczący Komisji Międzyzakładowej NSZZ "Solidarność" w MPK Łódź który w kilku zdaniach przypomniał historię tamtych wydarzeń , ich konsekwencje , ocenił aktualną sytuację pracowników i działaczy związkowych , wskazał kierunek dalszych działań Związku.

Uroczystości poprowadził Longin Chlebowski , głos zabrał również Przewodniczący łódzkiej Solidarności Waldemar Krenc. Po wystąpieniach zebrani złożyli wiązanki kwiatów pod tablicą pamiątkową. W uroczystościach uczestniczyli przedstawiciele władz miasta , województwa , członkowie NSZZ Solidarność , Zarząd Spółki MPK Łódź wraz z kadrą kierowniczą , mieszkańcy Łodzi. Uroczystości uświetniły poczty sztandarowe naszego Związku oraz orkiestra dęta łódzkiego MPK.

Zdjęcia z tej uroczystości są już dostępne w zakładce Galeria oraz pod tym linkiem

Poniżej link do pokazu slajdów z uroczystości

Pokaz slajdów

Zarówno zdjęcia jak i pokaz slajdów są autorstwa kol. Ireneusza Laszczyka , dziękujemy.